Keke Satsuma kohtaa suihkulähteen äärellä omenan ja kiiwin. Nämä kaksi ilkimystä äityvät kiusaamaan Kekeä, mutta onneksi Keke rohkaistuu taistelemaan vastaan. Aika leikata hedelmälihaa.

Kuvauspaikka: Vuorela, Siilinjärvi.

Työprosessi

Keke-kuvasarja syntyi ammatillisella kurssilla, jossa sain tehtäväkseni kuvata luontoa. Olin jo ottanut elämäni aikana niin monta spontaania luontovalokuvaa, että päätin tehdä jotain suunnitelmallisempaa. Sain idean taistelevista hedelmistä, joten ostin satsumoita, ja sain ystävällisenä lahjoituksena omenan ja kiivin.

Käytössäni olivat Canon EOS 1000D – järjestelmäkamera 18-55 mm:n vakioputkella, sekä Samsung Galaxy Note 3 varakamerana. Erillisiä valoja tai refloja en käyttänyt vaan kuvasin suorassa luonnonvalossa.

Valmisteluni olivat ytimekkäät ja ytimekäs oli myös toteutus. Kuvaussessio kesti vain noin puoli tuntia, johon sisältyi myös asetelmien ja tarinan juonen kehittely. Järjestelmäkameran akku tyhjeni kesken kuvausten, joten vaihdoin varakameraan. Lisäksi pilvisyys vaihteli, jolloin myös valon kovuus vaihteli.