Lauri on laatikossa -traileri esittelee Laurin, joka on laatikossa. Tarkemmin sanoen kyse on näytelmästä, jota Ylioppilasteatteriliitto Syty ry:n jäsenteatterit esittivät syksyllä 2009.

  • Kuvauspaikat: Joensuun, Kuopion ja Lappeenrannan ylioppilasteattereiden esiintymispaikat
  • Kesto: 1 minuutti
  • Kuvaajat: Useita kuvaajia

Työprosessi

Syksyllä 2009 Ylioppilasteatteriliitto Syty ry:n jäsenteatterit toteuttivat Anni Kynsilehdon näytelmän ”Lauri on laatikossa”. Tarkoituksena oli, että kaikilla teattereilla olisi sama teksti ja ensi-illat olisivat tismalleen samana päivänä, mutta toteutustavan voisivat teatterit päättää itse.

Seuraavana keväänä oli vuosittainen ylioppilasteatterifestivaali, ja järjestäjänä oli minulle tuttu Joensuun ylioppilasteatteri. Vanhat teatterikaverini Joensuusta pyysivät minua tekemään kolmen eri Lauri on laatikossa -version videotallenteista nonstop-videon, jota oli tarkoitus esittää festivaalin aikana.

Koostetta tehdessäni editoin samaan yhteyteen esityksiä promoavan trailerin. Toki Lauria laatikossa oli jo myöhäistä promota, sillä ensi-ilta oli ollut yli puoli vuotta sitten, mutta kyse olikin lähinnä huvista ja harjoittelusta.

Poimin traileriin paloja näytelmän avainkohtauksista käyttäen kaikkia kolmea tallennetta. Äänet tein videoiden omista liveäänistä, joista annan kiitokset Kuopion, Joensuun ja Lappeenrannan ylioppilasteattereiden äänisuunnittelijoille.