Olen Olli Ronkainen, medianomi (AMK), kirjoittaja, webkehittäjä ja autisminkirjolainen. Olli Rok on taiteilijanimeni, jota käytän teosteni julkaisussa. Ollirok.fi on portfolioni, henkilökohtainen verkkosivustoni ja sisällöntuotantoni ja webkehitykseni koekenttä.

Sivuston pohjana ovat kirjoitushetkellä WordPress ja Anders Norenin Baskerville-teema. Grafiikka ja kaikki sisältö ovat omaa tuotostani. Videotyöni löytyvät tämän sivuston lisäksi myös YouTube– ja Vimeo-kanaviltani.

Minuun voi ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen olli@ollirok.fi.

Autisminkirjolla

Kuten jo mainitsin, olen autisminkirjolla. Tarkemmin sanoen olen Asperger eli lievästi autistinen. En ole aivan sademiehen kaltainen laskentakone tai Sherlock Holmesin kaltainen deduktiivinen nero, mutta olen usein omissa ajatuksissani ja mietin liikaa erilaisten ilmiöiden syitä ja seurauksia.

Päältä päin olen yleensä kuin kuka tahansa muukin ihminen. Tervehdin, juttelen, työskentelen ja hyvästelen. Moni sanoo ettei minun uskoisi olevan autistinen. Eipä niin, olenhan harjoitellut sosiaalisia taitoja jo kymmeniä vuosia.

Jos minun pitäisi kuvailla yhdellä ominaisuudella mitä autismi on, niin se on uppoutumista yksittäiseen asiaan. Saadessani mielenkiintoisen tehtävän, keskityn siihen täysivaltaisesti ja unohdan koko muun maailmankaikkeuden. Tehtävän keskeyttäminen tai vaihtaminen ovat minulle vaikeita mutta eivät onneksi mahdottomia asioita. Ihanteellisissa olosuhteissa työstän tehtäväni pikkutarkasti loppuun asti ja esittelen lopulta huippuunsa hiotun lopputuloksen.

Jos autisminkirjo ja Asperger kiinnostavat enemmän, käsittelen niitä enemmän sarjassa Assin maailma.