Harrastin teatteria aktiivisesti vuosina 2004-2012, jolloin osallistuin kaikkiaan kymmenen näytelmän tekoon. Pääosin toimin näyttelijänä tai valaisijana, mutta tein enemmän tai vähemmän kaikkea muutakin teatteriin liittyvää. Vuoden 2012 jälkeen olen pitänyt taukoa teatterin harrastamisesta, mutta ehkä vielä joskus palaan takaisin kuvioihin.

Elämäsi valinta – Ihmislautapeli, 2012

Kuopion ylioppilasteatteri. Ohjaus: Anni Marin ja työryhmä.

Elämäsi valinta – Ihmislautapeli oli interaktiivinen näytelmä, jonka juoneen yleisö pääsi vaikuttamaan. Olin valoajajan sijaisena.

Pirkko Pielavedeltä, 2011

Kuopion ylioppilasteatteri. Ohjaus: Johanna Leksis.

Pirkko Pielevedeltä oli Nuamat-festivaalilla esitetty lyhytnäytelmä. Esitin siinä hassua vaatekauppiasta, joka myy päähenkilö-Pirkolle mekon.

Kertomus sokeudesta, 2010

Kuopion ylioppilasteatteri. Ohjaus: Johanna Leksis.

Kertomus sokeudesta perustui José Saramagon saman nimiseen romaaniin. Näyttelin silmälääkäriä, joka sokeutuu ja joutuu karanteeniin useiden muiden ihmisten kanssa. Käytännössä myös suunnittelin esityksen valot.

Sinun tähtesi ovat niitä, jotka osaavat nauraa, 2010

Kuopion ylioppilasteatteri. Ohjaus: Johanna Leksis ja työryhmä.

STONJON oli Pikku Prinssi -kirjaan perustuva kokoelma Kuopion ylioppilasteatterin jäsenten ohjaamia lyhytnäytelmiä. Käsikirjoitin ja ohjasin kolme lyhytnäytelmää, sekä näyttelin useissa muiden jäsenten ohjaamissa lyhytnäytelmissä. Vedin monta roolia, joista ehkä ikimuistoisin oli äkäinen perheenäiti, joka komentelee tytärtään ja miestään. Suunnittelin myös valot useisiin näytelmiin.

Lauri on laatikossa, 2009

Kuopion ylioppilasteatteri. Ohjaus: Aapo Halme.

Näyttelin miestä, tai tarkemmin sanoen pikkupoikaa, jolla ei ollut kaikki kortit pakassa. Suunnittelin myös valot.

Telttaretki utopiaan, 2009

Kuopion ylioppilasteatteri. Ohjaus: Miko Kivinen.

Suunnittelin ja ajoin ensimmäistä kertaa elämässäni teatterivalaisun. Valokuvasin myös promokuvat ja suunnittelin rekvisiittajulisteet.

Frida ja susi, 2008

Joensuun ylioppilasteatteri. Ohjaus: Vilja Itkonen.

Näyttelin ylimielistä kylän tietäjää ja niityllä meuhkaavaa Pässi-Make-nimistä lammasta. Tietäjän oranssit toppahaalarit olivat ikävän tiukat haarojen kohdalta.

Pizza Vatikaani, 2007

Joensuun ylioppilasteatteri. Ohjaus: Samu Heikinmatti, Marja Kuokkanen.

Näyttelin Tiilikainen-nimistä juoppohullun hallusinaatiota, sekä ääninäyttelin pizzakuskia. Tiilikaisen rooli oli varsin hikinen, sillä pukeuduin pilkkihaalareihin. Terveisiä siis Lordille.

Usko ja Toivo, 2005

Joensuun ylioppilasteatteri. Ohjaus: Vellu Huotari.

Esitin taivaaseen päätynyttä Jasser Arafatia ja maan päällä elävää tavallista miestä. Roolini olivat hyvin pieniä, mutta ainakin sain rentoutua pukuhuoneessa ja ilveillä harjoituksissa.

Sininen matka, 2004

Joensuun ylioppilasteatteri. Ohjaus: Marika Kuikka.

Sininen matka oli Pisarat-esitykseen kuulunut lyhytnäytelmä. Näyttelin siinä pöyhkeää teinipoikaa, joka ihastuu kilttiin tyttöön. Tämä oli ensiroolini, joten jännitin esiintymistä kerrassaan järjettömästi ja nautin jännityksen laukeamisesta sitäkin enemmän.