Mies seisoo kuopassa. Taustalla on rinne, heinikkoa, risuja ja vaalea taivas.

Kuka olen

Olen Olli Ronkainen, medianomi (AMK), webkehittäjä ja kehittämisassistentti.

Mitä osaan

WordPress-logo

WordPress

Lohkoteemojen (block theme) kehittäminen HTML-, CSS-, PHP-, JavaScript- ja JSON-kielillä sekä WordPressin block markupilla. Käyttäjähallinta, artikkelien ja sivujen luonti ja julkaisu, sivupohjien (template) muokkaaminen.

Hakasulku, kauttamerkki ja käänteinen hakasulku

Webkehitys

Pitkäaikainen kokemus HTML- ja CSS-kielistä. Toistuva Gitin ja GitHubin käyttö omissa projekteissa. Ajoittaista JavaScript-, PHP- ja JSON-kielten käyttöä omissa projekteissa.

Neljä yhtä suurta violettia neliötä

Microsoft 365

Visualisoitujen esitysten luonti PowerPointilla. Laajojen kaavoja ja funktioita hyödyntävien laskelmien rakentaminen Excelillä. Jäsenneltyjen ja saavutettavien asiakirjojen tuottaminen Wordilla. Kokousten, tiimien, kanavien, keskustelujen ja ryhmien hallinta Teamsissa.

Täplään osoittavia ja täplästä pois päin osoittavia eri kokoisia nuolia

Microsoft SharePoint

Sivujen luonti sekä osien ja verkko-osien lisääminen ja muokkaaminen. Sisällön organisointi sivuilla ja sivustoilla. Sivustojen tiedostonäkymän hallinta.

Tyhjä asiakirja

LibreOffice

Jäsenneltyjen asiakirjojen tuottaminen Writerilla. Kaavoja hyödyntävien laskelmien ja listausten laatiminen Calcilla.

Toimintakamera

Videotuotanto

Videokuvauksen perustekijöiden tuntemus, kuten kuvakoot, valkotasapaino, jalustalta kuvaaminen, kamera-ajo käsivaralta ja kolmipistevalaisu. Toimintakameralla kuvaaminen polkupyörällä ajaessa. Videoeditointi Cyberlink PowerDirectorilla tai muilla editointisovelluksilla.

Järjestelmäkamera

Valokuvaus

Digitaalisen järjestelmäkameran ja optiikan perustekijöiden tuntemus, kuten polttoväli, valotusaika, valon merkitys, sommittelu, valkotasapaino ja raakakuvien ottaminen. Värien muokkaaminen kuvankäsittelyssä Photoshopilla tai GIMP:llä.

Iso hiiren tekstikursori, pystysuora viiva ja oikealle ja vasemmalle osoittavat väkäset viivan ylä- ja alaosissa

Kirjoittaminen

Neutraalin asiatekstin kirjoittaminen tiedotteisiin, oppimateriaaliin ja muistioihin. Tyylitellyn, fiktiivisen tekstin kirjoittaminen tarinaksi, kolumniksi tai pakinaksi. Hyvä suomen kieliopin tuntemus; tukena Kielitoimiston ohjepankki ja Kielikello.

Mitä teen

Pyöreä O-kirjain, jonka ulkopuolella on neljä väli-ilmansuuntiin osoittavaa väkästä ja sisäpuolella neljä pääilmansuuntiin osoittavaa väkästä

ollirok.fi

Työstän aktiivisesti ollirok.fi-sivustoa, joka on ketterästi kehittyvä taideteos, luovien kokeilujeni tukikohta ja henkilökohtainen verkkosivustoni. Pohjalla on WordPress, mutta Kide-teema ja kirjoitukset ovat omaa tuotostani. Grafiikka ja valokuvat ovat pääosin omia luomuksiani. Omakuvissani apunani on ollut mysteerinen valokuvaaja NP.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen logo, erivärisistä neliöistä koostuva sydän

Kehittämisassistentti

Työskentelen Vantaan ja keravan hyvinvointialueen Asiantuntija- ja kehittämispalveluissa kehittämisassistenttina. Työni on toimistosovellusten käyttöä, kokousten järjestämistä, muun henkilöstön avustamista, verkkopalvelujen pääkäyttäjänä toimimista ja sisällöntuotantoa.

Ristinollapeli, jonka risti on voittanut

Pelaaminen

Harrastan vaihtelevasti tietokonepelien pelaamista. Pidän erityisesti strategiapeleistä, joissa yhdistyvät resurssinhallinta, voittoisan strategian valinta, kasvun maksimointi ja taistelutaktiikat. Myös avoimen maailman seikkailupelit viihdyttävät minua.

Punakantinen kirja, jonka kannessa lukee valkoisella Kirja

Lukeminen

Luen vaihtelevasti proosaa ja tietokirjoja. Suosikkilajityyppini ovat fantasia, scifi, kauhu ja jännitys. Tietokirjallisuudesta luen luonnontieteitä ja autismikirjoa käsitteleviä teoksia.

Harmaa käsipaino, jonka päädyssä lukee 20

Liikunta

Liikunta on hyvän elämän, terveyden ja vahvuuden perustekijä. Suosikkilajini ovat työmatkapyöräily, voimailusali, metsässä vaeltaminen ja kaupungin halki kävely. Joskus myös hölkkään tai juoksen lähipuistoissa.

Mitä olen tehnyt

Iloinen naamio ja surullinen naamio

Teatteri

Olen aiemmin harrastanut teatteria Joensuun ja Kuopion ylioppilasteattereissa. Osallistuin kaikkiaan kymmenen näytelmän tekoon pääosin näyttelijänä tai valaisijana. Toimin myös puheenjohtajana, tuotantovastaavana, tiedottajana, valokuvaajana ja kahvilamyyjänä.

Kaksi päällekkäin olevaa todistuspaperia, joissa lukee Todistus Olkoon menneeksi OK

Koulutus ja työkokemus

Valmistuin medianomiksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta finanssikriisin alussa. Suuntauduin käsikirjoitukseen ja kuva- ja valoilmaisuun. Olen tehnyt sekalaisia töitä muunmuassa toimistossa, verkkosisällöntuotannossa, vähittäiskaupassa ja kohtaamismarkkinoinnissa.

Mitä olen

Satsuma, johon on piirretty surullinen ilme

Autismikirjolainen

Olen aspergerhenkilö, eli olen autismikirjolla. Muistan paljon tarpeellisia ja tarpeettomia yksityiskohtia, kykenen syventymään yksittäisiin projekteihin vuosikymmeniksi ja melu ja ristiriidat saavat savun nousemaan korvistani. Kirjoitan autismikirjosta Assin maailmassa.

Pohjois-Savon vaakuna, viritetty kullan ja hopean värinen jousi

Sudeettisavolainen

Olen lähtöisin Savosta, paikasta jossa ihmiset puhuvat tuntemattomille ja ympäristö on jyrkkiä mäkiä ja sokkeloisia järviä.